Facturile neîncasate te trag în jos? Ce este de făcut?

Ai de încasat facturi și partenerul tau se face că uită sau este în dificultate?!

Pandemia de Covid-19 a creat o situație fără precedent, atat din punct de vedere medical cat și economic.

Starea de carantină și distanțarea socială impuse de ordonanțele militare au condus în mod inevitabil la prăbușirea afacerilor. Sunt cateva business-uri care au reușit să supraviețuiasca în aceste condiții. Domeniile de business ca Pharma, utilitățile, IT, internet provider, telefonie mobilă sunt domenii care sunt exact de ce este nevoie în aceste zile, iar odată cu carantina instituită, cand oamenii au fost obligați să se izoleze în case, necesarul a crescut. Cei care sunt în domeniile respective au profitat din plin, iar cei care nu erau (mă refer la casele de modă și micile firme care lucrează în loan pentru marile case de modă din lume) s-au repliat și și-au transformat provizoriu business-ul. Toți ceilalți, cu foarte mici excepții, s-au prăbușit.

Dacă facturile din trecut atunci cand erau bani pe piață nu au fost achitate, acum sunt slabe sansele să se recupereze acești bani prea curand. Sunt cateva modalități prin care se pot recupera acești bani, totul depinzand de cash-flow-ul fiecărei companii creditoare.

Prima este aceea de a aștepta pană cand vor apărea zile mai bune și debitorul se va achita onorabil de datorie. Depinde de tine. Adică, de modul în care ți-ai ales partenerul de afaceri și modul cum ai tratat business-ul fată de el. Fără ierarhie în parteneriat. Este situația ideală. Cu mențiunea că din cand în cand, partenerului să i se aducă aminte de datorie.

A doua modalitate este a te îndrepta catre instanță si a solicita implicarea instanțelor de judecată și a executorului judecătoresc pentru executarea formalităților de recuperare a sumelor de bani.

A treia modalitate este factoring-ul, prin intermediul căreia vei primi doar o parte din bani. Aici trebuie avute în vedere detaliile contractului prin care primești această parte din banii care trebuiesc recuperați.

A patra modalitate este cesiunea de creanță. Aici este obligatoriu ca suma de recuperat să merite efortul celui care cumpara creanța ta, altfel, nimeni nu va face formalități care vor costa mai mult decat suma de recuperat.

Așa cum spuneam, în funcție de cash-flow-ul firmei, fiecare alege.

Daca ești interesat de mai multe detalii, hai să discutăm – 0744.654.047

Te scutesc de nervi, energie pierdută, timp, și îți castigi banii!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: