Dreptul Civil

Dreptul Civil

Dreptul Civil este una dintre cele mai vaste ramuri de drept, ramură de drept ce reglementează relațiile social-patrimoniale și nepatrimoniale stabilite între persoane fizice și/sau juridice ce se află pe poziții de egalitate juridică. Fie ca vorbim de casatorie si desfacerea casatoriei prin divort, ca vorbim de o donatie, fie de un contract de vanzare-cumparare sau de imprumut, contract de inchiriere sau de comodat, fie ca vorbim despre mostenire si/sau testament, inscrierile in cartea funciara, acestea sunt doar o mica parte reglementata de catre Codul Civil roman.

Cererile in revendicarea unor bunuri mobile sau imobile, cererile in uzucapiune (folosinta indelungata a unui bun), de stabilire a unor drepturi, si acestea fac parte din Dreptul Civil roman.

Codul Civil roman ca si codul de procedura civila roman pentru a fi aplicate in cererile partilor au nevoie de interpretare, care este facuta de un avocat. Cum este, spre exemplu, cazul donațiilor simulate, care sunt lovite de nulitate.

Daca esti interesat sa purtam o discutie, chiar si ONLINE, va trebui sa te programezi la o sedinta de consiliere juridica la +40.744.654.047.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: