Modalitati de desfacere a unei casatorii

Desfacere casatorie prin divort

Modalitatile de desfacere a casatoriei sunt urmatoarele:

  • divort prin acordul părților – a inceput sa fie mai des intalnit, fiind si cea mai eleganta solutie pe care partile o pot adopta. In această situatie, cand exista dorința partenerilor de a divorta elegant, partile in mod curent poarta discutii cu privire la toate aspectele ce implica desfacerea casatoriei, fie ca vorbim de exercitare autoritate parinteasca, program de vizitare minor si pensie de intretinere, cat si cu privire la declaratia de calatorie reciproca pentru parintii minorului si deciziile pe care le pot lua in comun cu privire la minor. In acest caz, un avocat poate asista partile sa-si stabileasca termenii desfacerii casatorie prin divort.
  • divort din culpa unuia dintre soți. Atentie, faptul ca soțul sau soția nu iși îndeplineste anumite atribuții, nu poate conduce judecătorul la a pronunta o solutie de desfacere a casatoriei din culpa unuia dintre soți. Este foarte uzitata aceasta modalitate de desfacere a casatorie din pacate.
  • divort din culpa ambilor soți. O solutie mai rar intalnita, dar nu este exclusa. In general, atunci cand partile sunt inverșunate, judecatorul poate ajunge in mod lesne la concluzia ca in desfacerea casatoriei, ambele părți sunt in culpă.

” Din punctul meu de vedere format in urma experientei de peste 20 de ani in acest domeniu, intr-o cauza de divort cel mai mult pierde copilul.”

Daca vrei sa sti mai multe despre desfacerea casatoriei prin divort, exercitare autoritate parinteasca, stabilire domiciliu minor, stabilire pensie intretinere minor, declaratie calatorie, ordin de restrictie, etc, programeaza o sedinta de consiliere juridica la +40.744.654.047.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: